Kuoro

Yli 115 vuotta vahvaa mieslaulua Kouvolassa


Kouvolan kaupungintalo, Itsenäisyyspäivän juhla 6.12.2022


Tervetuloa tutustumaan

Kouvolan Mieskuoro harjoittelee joka tiistai klo 17.30 - 20.00 Seurakuntakoti Lehdokissa
 (Madekuja 1 Kouvola) Lehtomäki

Tällä hetkellä kuoroon kuuluu 42 laulajaa eri puolilta nykyistä Kouvolaa. Vuoden 2019 alusta kuoron taiteellisena johtajana on toiminut Tapio Lehtinen.

Kouvolan Mieskuoro

Kouvolan Mieskuoro on perustettu vuonna 1907. Silloin kuorossa oli laulajia tasan tusina. Valkealan kanttorin poikaa Wilho Siukosta pidetään kuoron perustajana. Hän toimi alkuvuodet kuoron taiteellisena johtajana ja luotsasi kuoron 1910-luvulla useisiin kuorokilpailuvoittoihin. Vuosikymmenten saatossa kuoron kokokin on vaihdellut.

Parhaimmillaan 1990- luvulla kuoron vahvuus oli 65 laulajaa. Tällä hetkellä kuoron laulajavahvuus on 42. Kuoroon kuuluu miehiä koko laajan Kouvolan alueelta.

Esiintymisiä kuorolla on vuosittain parikymmentä. Paikallisten esiintymisten lisäksi kuoro on osallistunut valtakunnallisiin kuorolaulukilpailuihin ja -katselmuksiin.

Vuosien saatossa kuoro on tehnyt konserttimatkoja eri Euroopan maihin, Amerikkaan, Kanadaan ja Australiaan. Heinäkuussa 2011 vierailimme Unkarissa, jossa kuoro konsertoi Baltonfüredissä ja Budapestissä. Syyskuussa 2015 kävimme Brysselissä tutustumassa EU-parlamenttiin. Kesäkuussa 2018 teimme kuoromatkan Liettuan pääkaupunki Vilnaan, jossa osallistuimme pienimuotoiseen kuorofestivaaliin.

Tammikuun 2019 alusta kuoron taiteellisena johtajana on toiminut Tapio Lehtinen. Aikaisemmin hän on johtanut Kouvolan Mieskuoroa vuosina 2003 - 2008.

Kouvola on tunnettu monista hyvistä kuoroistaan kuten myös laajasta karaoke- harrastuksesta. Karaokeharrastuksen ja mieskuorolaulun voi mainiosti yhdistää keskenään - ne tukevat toinen toisiaan. Kouvolan Mieskuoro toivottaa lämpimästi kaikki laulua harrastavat miehet mukaan monella tavalla antoisaan mieskuorotoimintaan.© 2024 | Kouvolan Mieskuoro ry